Indslag til konfirmation

En af de mest traditionsrige fester er konfirmationen, så ligger der en konfirmation lige om hjørnet er det godt at have dit indslag til konfirmation klar. Der er dog efterhånden så mange alternative konfirmationer og nonfirmationer, at det er helt ok at du er faret lidt vild i dem. Eller at du bare ikke ved hvad du skal lave af sjove indslag til din datters eller søns konfirmation. For det er sjovest hvis det er lidt anderledes indslag til konfirmation.

Anderledes indslag til konfirmation

Skal det være mere end taler og sang, quiz om konfirmanden og en skålfra de varme lande. Så skal du altså tænke i helt andre baner. Du kan tænke i hvad konfirmanden synes er sjovt og hvad gæsterne ville synes var spændende. Det er jo en overskrift der handler om at træde ind i de voksnes rækker. Så hvad betyder det for en fest. Det kunne jo være at konfirmanden skulle prøve at tage ansvar for noget. Det kunne være at ryste posen og lave ny bordopdækning. Tilberede forretten eller i det mindste anrette noget mad. At selv holde en tale, mens gæsterne kom med input løbende om talens indhold. Dermed er der mange der er aktiveret og alle føler de byder ind. Samtidig passer indslaget med overskriften for festen – at træde ind – eller steppe up. Tage ansvar.

De sjove indslag til konfirmation

Vi kommer ikke udenom at et konfirmation indslag som tale og sang både er sjovt og underholdende. En tale til en konfirmation skal helst være kort og god i stedet for lang og god. For der må godt være flow – og der må gerne komme mange på talerlisten. En lang tale kan dræbe enhver fest – også konfirmationsfester. Det samme gælder sange. Hellere tre til fire virkeligt sjove vers end 21 vers om konfirmandens liv og levned fra 0 til de 13 år. Der er bare ikke sket så meget endnu. Så med mindre at der er tale om et fodbold talent i verdensklasse, der også lige har været forbi den store scene i X-faktor, kan man godt holde lidt inde med de store livbegivenheder. Men i stedet fokusere på de små sjove begivenheder i konfirmandens liv. Så er det vigtigt at have en masse ideer til konfirmation udover taler og sange. Den mest populære er forældrenes tale med tekst og billeder. Måske en lille quiz om konfirmandens liv og præferencer. Mulighederne er mange og du kan læse meget mere her på siderne om mulighederne til en fest.

Tidligere artikelIndslag til fødselsdag
Næste artikelFastelavns udklædning

Seneste indslag