Fødselsdagshilsen

En fødselsdag skal fejres og du står med det tomme kort i hånden og skal skrive din fødselsdagshilsen. Så rammer de klassiske symptomer på angst. Tissetrang, rødmen, rysten på hænderne og overspringshandlingerne står i kø. For at skrive et par få personlige ord er sværere end du tror. Eller måske føles det bare svært, fordi du er gået alt for sent i gang og overspringshandlingerne har ikke gjort det nemmere.Hvordan finder du så på en fødselsdagskort tekst. Du starter med “kære” navn – så er du i gang. Det er lidt som en elefant der skal spises, den glider nemmere ned i små stykker og en bid af gangen. Så når starten ligesom er på plads kan du starte ud i det lette. “Vi/jeg ønsker dig tillykke med fødselsdagen og vi/jeg glæder mig til at fejre dig”. Så kan du i princippet sætte et hjertelig hilsen på – og så er du hjemme. Men det er lidt kedeligt og din trøst kan findes i at en et fødselsdagskort sjældent bliver læst to gange. Det er dog bedre hvis du kan kaste lidt mere personlighed ind. Og gerne prøve at være lidt sjov. Det er dog en af de ting der er sværest – især hvis du er tidspres. Så sjove fødselsdagshilsner er bedst på et købt kort,så du kan dække dig lidt under at trods alt ikke står for humoren på kortet personligt. Men kan du finde på en personlig og sjov fødselsdagshilsen, så er du langt og med ro i sindet lukke den der

Der er mange fødselsdag hilsner

Kan du ikke lave din fødselsdagshilsen sjov, så er der heldigvis andre veje. En hjertelig besked, hvor du lige ud skriver hvad du føler og tænker er virkelig noget der rykker. Det er ogsp ved de lejligheder det er dejligt at give udtryk for sine indtryk. Lad være med at strø om dig med superlativer, men slug din generthed eller skam over at være helt åben og hjertelig og skriv tre korte linjer om hvorfor du er så glad for den der har fødselsdagen. Ordene i sig selv kan skrives på mange måder, men kommer det fra hjertet – så kan det mærkes.

Det svære 18 års fødselsdagskort

At skrive kort til ham eller hende der træder ind i de voksnes rækker er ikke altid lige nemt. Her kommer det sjove og det hjertelige altid i spil. Men der skal ligesom være “lidt mere”. Et godt råd om livet, et citat eller et klogt ord. Du vil gerne give lidt mere. Du kan finde en masse sjove, søde og gode citater om livet her. Det er jo altid rart kun at være et klik væk fra tingene.

Den gode fødselsdagshilsen digt

Du kan også vælge den lyriske tilgang – digtet. Her anbefaler jeg at du er i god tid. Der er nemlig intet der falder til jorden hårdere end et digt der ikke er gennemtænkt – så hellere en sang. Her kan du med held opsøge en tekstforfatter der er god til at forfatte en fødselsdags tekst. Men lad det være til de store fødselsdage – og lad dit bidrag til kortet til Peters femårsfødselsdag være en tegning. Når gange siger billeder mere end 1000 ord. Kernen er – hold dig til de søde fødselsdagshilsner og hav en standardstart og standardslut. Men brug din kreative energi på de store dage som 18 år fødselsdag, 25 års fødselsdag, 30 års fødselsdag og så naturligvis the big 40 og even bigger 50. EN 50 års fødselsdag tigger efter det helt store gode kort med et strejf af humor og lune – så start i god tid.

Tidligere artikelTillykke med fødselsdagen
Næste artikelFastelavn 2020

Seneste indslag