Indslag til fødselsdag

Hvad enten du inviterer til fødselsdag eller er med som inviteret er det altid godt hvis du har input til indslag til fødselsdag. Det er som oftest det mest udfordrende når du selv skal finde på noget til dit barns – eller din egen fødselsdag. Det kan også være indslag til din mors eller fars fødselsdag. Som arrangør står du nemlig med det mest forpligtende. Det behøver dog overhovedet ikke at være svært.

Børnefødselsdag indslag

Børnefødselsdage er larmende og stressende og der skal ske en masse. Dels er der mange fejringer af samme dag. For familien, institutionen og vennerne vil alle gerne være med til at fejre. Men hvis man skal spise en elefant, så er der kun en ting at gøre. En bid af gangen. Så familien først. Du inviterer i god tid og gerne en weekend, hvor der er overskud. Så vælger du den nemme løsning som kaffe og lagkage hvis det skal være let eller brunch, frokost, aftensmad eller heldagsarrangement, hvis det skal være lidt svært. Med kaffe, chokolade og lagkage er der nemlig allerede en hel del indslag der samler alle. Det er fødselsdags sang. Her kan du vælge mellem flere forskellige.

De mange fødselsdagssange

“I dag er det.. fødselsdag” er den mest kendte. Men mange er begyndt med at du skal vælge tre instrumenter eller tre dyr. Så kan I synge “….. har fødselsdag og det har han/hun jo – og det er det jo i dag. Og hør nu her hvordan vi alle spille/øffe vil”. Den sidste med dyrene er ret sjovt i sig selv. Så skal der synges kan du finde teksterne her. Til børnefødselsdagen er det sjovt med et kreativt indslag. Det kan være fra det nemme med børnetegninger til det lidt mere udfordrende smykkeværksted.

Børnefødselsdag med klassen

Du skal hellere lave en stille og rolig fødselsdag med klassekammeraterne end end det vilde og stressende. Du skal nemlig også nyde sådan en dag. Derfor er det godt at holde sig til noget kreativt, hvor børnene skal være aktive. Her er nogle ting der er nemme og som er ret billige.

  • Lave masker – køb hvide masker du maler med tusch
  • Lave armbånd – køb bånd/fiskesnøre, hav nåle der ikke er spidse og hav masser af perler i forskellige former eller Hamaperler i masser af farver.
  • Lave halskæder – køb elastikbånd (der sprænger let) og så kan du bruge det samme som til armbånd.
  • Tegne og farve billeder – Papir (helst godt og tykt) og tusch og farver og du kan toppe det med laminering eller passe partout og ramme.

18 års fødselsdag

  • Hvis du mangler et sjovt og personligt indslag til 18 års fødselsdag, så er der mange muligheder. En quiz om hovedpersonen eller strømbånd, når han/hun skal pakke gaver op. Du kan leje strømbånd her.
  • Men du kan også lave enkle ting som stafetter med indbygget quiz om fødselsdagsbarnet eller spille rundbold hvor mors side er på det ene hold og fars side er på den andet hold. Det kan også være fodbold eller stikbold.
  • Der er også muligheder for at lave forskellige opgaver der skal laves i fællesskab. Det kan være bowling, spaghettitårn med skumfiduser eller bygge legotårn med promillebriller. Det er også sjovt at leje en slushice og popcornmaskine.

De festlige indslag til 60 års fødselsdag

Fester bliver sjovere med alderen – og den nye generation af unge ældre kan meget mere end før i tiden De er mere rørige og er ofte klar på udfordrende aktiviteter. Der behøver ikke at gå bjergbestigning i den. Men quizzer med ordspil, sjove taler og sange, fællesopgaver hvor der skal samarbejdes ved bordet, en god quiz er alle sammen muligheder.

Seneste indslag