2 Myter om søvn som meget få kender svaret på – Hvilke er rigtige?

(sponsoreret indhold)

Må man vække en søvngænger, mens de går i søvne, eller skal man virkeligt have 8 timers søvn hver eneste nat, for at man får søvn nok? Er en powernap på 30 minutter overhoved en god ide? Alle disse spørgsmål er der en masse myter omkring som meget få kender svarene på og mange i årvis har gået og troede var forkerte eller rigtige uden endeligt at være helt sikker på svaret.

Derfor vil vi i denne artikel gennemgå de forskellige ting, for at sikre at sprede budskabet så meget som overhoved muligt.

1.    Må man vække en der går i søvne?

Dette er en af de myter som nok er en af de mest kendte søvnmyter i verden. Der er faktisk utroligt mange der ikke er klar over om det er rigtigt eller forkert, at man ikke må vække en søvngænger, da det kan være farligt for personen at blive vækket mens de går i søvne. Men er det overhoved farligt?

Svaret er NEJ. Det er altså en myte, at det er farligt at vække en der går i søvne, men når det er sagt, så er det ikke altid en god ide, da personen der går i søvne, kan være en smule forvirret over at blive vækket mens de går i søvne.

Derudover så får du også lige 10 underlige fakta omkring søvngængere i videoen nedenfor: https://www.youtube.com/watch?v=bsL7u8qosTM

2.    SKAL man have 8 timers søvn for at få nok?

Endnu en påstand som mange ikke ved om det er en myte eller sand historie og derfor er der meget usikkerhed når man taler om dette. Men er det overhoved sandt at man skal have 8 timers søvn, for at få nok søvn? Nej det er ikke sandt. Det er nemlig meget forskelligt hvor meget søvn man har brug for, og hvis du er i tvivl omkring hvor meget søvn du skal have, og hvor når du skal stå op om morgenen, så kan du faktisk finde en masse apps på internettet som du kan hente ned på din telefon, som måler din søvnrytme, og sørger for at vække dig når du har fået nok søvn og ligger i den ’’lette søvn’’. Dog kræver nogle af disse apps at du er koblet på dit bredbånd da de gemmer alle dine søvnmønstre og lignende i skyen, da den optager din søvn med lyd og det hele, igennem hele natten.

Her kan du hurtigt finde ud af at du kun skal bruge 6 eller 7 timers søvn i stedet, mens du bliver vækket på det helt korrekte tidspunkt, så du er mest frisk.

Konklusion

Disse to myter er dem som er mest kendt overhoved i hele verden, og derfor ville vi gerne punktere disse myter.

Seneste indslag