Fastelavn 2020

Fastelavn – er mit navn, boller vil jeg have. Der er noget helt særligt, som vinter er på vej til forår, dagene bliver længere og alle legetøjsbutikker for udklædningskostumer. For i slutningen af februar er fastelavn over os. Det er en fest for børn og – nogle gange – en udfordring for voksne. For skal det være fastelavn – så skal der være fastelavnsfest. Vi forældre ved godt at en fest – uanset hvilken – kræver planlægning og gerne i god tid. Op til fastelavn 2020 er butikkerne igen stopfyldte med kostumer – allerede fra årets start. Men de svinder hurtigt ind med de populære udklædningsdragter som Anna og Elsa, Spiderman, Batman og prinsessekostumer. Som noget nyt er det også helt nye typer kostumer som et fortnite fastelavnskostume, du som forælder skal gå på jagt efter. Når det kommer til kostumer til fastelavn er det godt at være i rigtig god tid.

En god fastelavnsfest

Hvis du gerne vil have en god fastelavnsfest er der en masse ting du skal huske udover udklædning. Først og fremmest er det hvem og hvor mange. For der er forskel på om det er 10 eller 30 børn der skal med. Det kan også være en fastelavnsfest for en hel skole. Dernæst så laver du en tidsplan og så skal der ellers købes ind. Det er også godt at have musik klar til at danse i kostumerne. Især er “just dance” nemt at finde – og i mangel af bedre kan youtube sagtens bruges.

Huskeliste til fastelavn

Det er godt at have:

  • Fastelavnstønder og mindst to køller. Husk slik eller andet sjov til at komme i tønden.
  • Kattekonge krone og kattedronninge krone.
  • Præmie til kåring af kattekonge og kattedronning og måske bedste kostume.
  • Fastelavnsris og eventuelt både slik og bånd til at pynte dem med.
  • Fastelavnsboller og husk at hvis du har forskellige typer er der tit nogen der kommer op og slås om det sidste.
  • Drikkevarer som varm kakao (det er jo som regel koldt) og saftevand.
  • En god aktivitet – som for eksempel at lave sin egen maske er virkelig en nem og sjov aktivitet.

De sidste gode råd til fastelavnsfesten

En god tommelfinger regel for de fleste børnefester er 3 timer. Det er hverken for lidt og det er ikke for meget. Der sker at du oplever, at der er for lidt tid og så skynder på festen – og så bliver det en dårlig oplevelse for alle. Til gengæld er det også svært med for meget tid. Der er dog mange tidskrævende ting til en fastelavnsfest. Det kan være tønden driller eller at børnene sidder længe og spiser fastelavnsbolle. Held og lykke med jeres fastelavn.

Seneste indslag