Fest og mad

Lige meget hvilken fest du planlægger vil maden være en af de vigtigste ting. Du tænker sikkert ikke over at selv en lille reception skal have en eller anden form for både mad og drikke. Så enhver selskabsleg vil have mad som sidekick.

Der er en ny trend på vej ind i vores bevidsthed. Den er fremadstormende og selvom det har ligget for at spise grønt og økologisk, så er det nye at kødet nærmest er på vej helt ud. Nogle opdager det først når det er “forsent”. Det er værd at have med i tankerne, når du skal planlægge din fest. Dem er helt klart værd at lege med når du skal planlægge din lille leg. For der er mange der gerne rider med på bølgen, men der er ufatteligt få der kender mere end de basale grøntsager.

Quiz med smag

Du laver 4 til 6 salater med enkle ingredienser. Der skal selvfølgelig være de lette grøntsager som rød peber, gulerødder og iceberg. Men så kan du godt skrue lidt op for charmen. Hjertesalat, fennikel, selleri, spidskål og tamarillo kommer ligepludselig ind i billedet. Så garnerer du det med ananasjordbær og kålroe. Så begynder de garvede at falde fra. Savner du inspiration kan altid tage en kurv fra Årstiderne eller en af de andre grøntsagspushere på markedet. Så bliver du også lidt sundere – inden festen løber af stabelen. Husk at altid kan nuancere det hele med lidt ost og rødvin. Så bliver quizzen lidt sjovere.

Hvilke grøntsager kender du?

Du kan jo selv prøve med stranddild, ramsløg og edamamebønner. Sidstnævnte er virkelig god i salater og til at forvirre. Men det er faktisk nemt at smage forskel på ærter og edamamebønner – selvom de ligner hinanden. TAg og giv det østerlandsk stemning med babyauberginer og bambusskud. Skal det spices godt op kan I tage chili (som er sjov i sig selv), bønnespirer, citrongræs og vandkastanjer. Så er folk ude på dybt vand, når der skal gætte

Hav papir og blyant klar

Husk også at det ikke er nok med at have grøntsager klar. Der skal også være quizark og en ide med selskabslegen. Det kan være alt fra “gæt ingredienserne” til “mix en salat” med et tema. Det kan være “lav salat til dit bord” og “lav din egen quiz” eller “gæt en grøntsag”. Der er også “grøntsags banko” og “rå eller ristet”-tema til grillaftener. Mulighederne er mangfoldige. Så skal du have grøntsagstema – så bare kom i gang med at line de grønne sager op. Velbekommen og bon appetite

Seneste indslag