Sådan får du en god nattesøvn på campingferien

(sponsoreret indhold)

Camping kan være noget af det mest idylliske. Morgensolen, der får teltdugen til at lyse op. Lyden af fugle og græshopper, der vækker dig. Nybagt morgenbrød fra campingpladsens lokale bageri. Ahh, skønt.. Det eneste, der kan ødelægge sådan en fantastisk morgen, er en stiv nakke og tanken om, at du ikke fik lukket et øje på grund af naboteltets festligheder.

Bliver du også helt træt ved tanken om at sove på en campingplads, fyldt med fremmede mennesker, hvis søvnvaner, du måske slet ikke deler? Eller er det mere tanken om at sove på det liggeunderlag, I købte på tilbud en forjaget morgen i Jysk?

Frygt ej! Der er gode råd at hente for dig, der gerne vil have en god nattesøvn på campingferien:

Invester i et ordenligt liggeunderlag
Skal du på camping er det først og fremmest en god idé at investere i noget ordentligt liggeudstyr. Alle mennesker er forskellige og nogle vågner udhvilede efter en nat på en yogamåtte-tynd rullemadras. Andre har brug for lidt mere affjedring og luft mellem ryg og jord. Selvom det kan føles som mange penge at give for noget, du måske får brugt én eller to gange, er pengene altså givet godt ud, når du vågner frisk nok til at nyde din ferie. Du kan også spørge dit netværk og se om du måske kan låne en madras.

Lyt dig i søvn
Ligesom med mennesker, er der også stor forskel på campingpladser. Nogle er proppede med udenlandske turister, andre er fyldt med børnefamilier. Uanset hvor I er på ferie, skal du ikke forvente, at de andre campister er stille, når du gerne vil sove. Smid derfor et par høretelefoner i ørerne og lyt til en god lydbog, en podcast eller måske noget roligt musik.

Sørg for god udluftning
Selvom en varm sommerdag virker som det mest ideelle campingvejr, kan det være næsten ligeså ulideligt at ligge i et varmt telt, som i et telt i regnvejr. Har du kun givet en sjat for dit telt, er indeklimaet formentlig ikke det bedste. Du kan heldigvis komme langt ved at sørge for at lufte godt ud, før du skal sove og undgå at have vådt tøj eller håndklæder – som kan afgive fugt – inde i teltet. 

Vær i øjeblikket
Vi tager på ferie for at slappe af og nyde friheden sammen med venner og familie. Alligevel kan ferie for mange betyde ekstra bekymringer, fordi man må lægge alle hverdagsopgaverne fra sig og ikke kan gøre fra eller til. Særligt når vi lægger os til ro om aftenen, begynder tankerne at flyve og alle de ting vi burde have gjort og alt det vi skal nå, når vi kommer hjem, dukker op. Gør dig selv den tjeneste at medbringe en lille bog, hvor du – før du går til køjs – lige kan skrive dine tanker ned, så du får tømt hovedet. På den måde kan du sikre dig selv en bedre nattesøvn.

Seneste indslag