Idéer til festen

Tillykke du er lige blevet valgt til at holde den næste fest, der er bare et problem – du mangler alle de gode ideer til festen. Men så er du kommet til det rigtige sted. For her er mere end en hel del forslag til hvordan du kan gøre festen sjov, spændende og underholdende. Men først er det vigtigt at få styr på selve rammen for festen. Det vil sige

  • Hvem skal med?
  • Hvad er økonomien?
  • Hvor skal det holdes?
  • er der noget du særligt skal være opmærksom på?

Når det er afklaret, så kan du komme videre til næste fase. Planlægning af indhold og indkøbsliste. Lad os tage det nemmeste først. Indkøb er nemlig blevet det nemmeste efter at Nemlig, Rema1000 og et hav af andre dagligvarebutikker bringer ud gratis – eller næsten gratis. Så er det faktisk bare at klikke på det du skal have og trykke send. Det eneste du går glip er de spontane køb f ting som lige er det festen havde brug for.

Så er der indholdet og der er der nærmest uendelig mange muligheder. Men vi har set på de bedste ideer til festen.

Fest for de unge

Der er ingen tvivl om at en billig fest for unge involverer alkohol a la hvidvin på karton, vodka med russisk skrift, first price appelsin juice og masser af larm. Billig øl er absolut også højt på listen. Men hvad med aktiviteterne. Det er nærliggende at have et beerpong, lave sin egen bowling bane, spille krone eller hvad som helst der involverer de høje promiller. Der er dog andre der foretrækker en ungdomsfest med stil. Så lad os starte med galla, hvor en flot kjole og en tjekket smoking er rammen for en aften med lidt mere klasse. Lav en bordplan og lav små sjove lege. Det kan være speeddating, find fem overraskende ting ved din borddame/bordherre, Lav en fælles sang ved bordet eller lav en quiz, hvor I skal samarbejde. Kort sagt – lad dine gæster komme i centrum og udfolde sig. Så er du allerede på vej til at blive en god værtinde eller vært.

Fest for dem på de 30

Du har nu allerede første problem. Der er par – og der er singler. Der er par med børn og par som forsøger at blive gravide. Det er ikke nemt og de høje promiller er afløst af høje krav. Singlerne fester igennem og de gør dem med parforhold i krise også. Midtergruppen vil hellere til spilleaften med RISK og andre brætspil. Der skal laves tegn og gæt og det hele kan pimpes lidt med strømbånd og promillebriller. Her er det godt at tænke i helt andre baner. Eller bare ud af boksen eller hjemmebanen. En tur rundt i byen bevæbnet med mobiler og en rask quiz om nærområdet. Lav forskellige hold med forskellige opgaver. Kom rundt og vær i bevægelse. Så har du allerede lagt op til en aften, der slet ikke handler om hvem folk er, men hvad de har oplevet. Giv plads til den fælles snak og hav aktiviteter som quiz, singstar eller noget helt tredie klar.

Seneste indslag