80er udklædning

80’er udklædning

Der er ikke noget som en 80er fest med 80er udklædning. Der er så mange muligheder, så du let kan drukne i dem. For 1980erne er det årti med den mest ikoniske musik, der stadig bliver brugt. Det er også det årti, hvor filmen går fra bioraferne og helt ind i stuerne. Derfor er mange af de film som Stranger Things inspireret af netop dette årti. Det er årtiet med kassettebånd og walkman. Det er boppet hår og farverigt tøj, Du kommer langt med en cowboyjakke og en hairspray og heftig kindrødt. Der skal nemlig kland på farve og frisure, når du skal til 80er fest som kvinde. Du kommer hurtigt til at ligne en 80er teenager, hvis du bevæbnet med hårmousse, krøllejern – som drengene også kan bruge – make up, og en kort nederdel. Det er året med Kim Wilde, Petshop boys, Michael Jackson og Prince. Det er pop og eksperimenter med musikken, der stadig lever. Derfor er det også nemt at være mand og finde 80er udklædning. For skal du ikke ligne Michael Jackson, David Bowie, Prince eller Erasure og dyrke de feminine dyder og ydre, så kan du kaste dig machomændene i 1980erne.

Film, skuespillere og action i 80erne

For side om side med poppen og dyrkelsen af det mere feminine ydre. Ved siden af We are The World og sammenhold, Ved siden af Queen og Radio Gaga, så dukker en ny genre op på det store lærred. Det er action film anført af Sylvester Stallone i Rambo og Rocky. Det er bare nem udklædning, for du har bare brug for pandebånd, ærmeløs T-shirt, militærbukser eller bare et par boksehandsker og let snøvlende stemme. Så er du good to go. Samtidig kører Schwarzenegger sit raid med Conan og Commando. Jo du kommer langt med lidt militærlook og en stor cigar. For rygning er stadig in og jo større jo bedre synes mottoet at være.

Neon, tennis og Top Gun

Men tennis er også stort i 80erne. Her er det Bjørn BOrg mod Mc Enroe, pandebånd og masser af temperament. Det er også udenforbanen, hvor neon har sit folkelige gennembrud og starten på “se mig” er i sin spæde udvikling. Det er også her Tom Cruise – der stadig er ung – brager igennem med Top GUn, så et jagerflykostume og et par ray bans vil være lige i øjet.

Seneste indslag