Kostumefest for voksne; fra spas til elskov

Udklædning og kostumer er en udbredt ting i vores samfund og børn såvel som voksne elsker at lege med tanken om at være en anden. Kostumerne kan være af forskellig karakter, form og farve men fælles for dem alle gælder at de er en del af en leg, som både kan være sjov og pirrende.

Med hvorfor elsker vi egentlig at klæde os ud? Og hvad får vi ud af det?

Rollespil i soveværelset

Selvom at man primært forbinder kostumefester med det barnagtige og ungdomslivet, så finder der en særlig gren af kostumer som udelukkende er henvendt til voksne. Her tales der nemlig om de frække kostumer, som voksne mennesker benytter sig af under intim forhold.

Disse kostumer benyttes især når man ønsker at afvikle såkaldte rollespil, hvor begge parter lader som om at de er en anden. Dette er måde hvorpå vi løsriver os fra hverdagens trivialitet og stress oh stedet træder ind i en fantasiverden som er lige med film eller eventyr.

Rollespil i soveværelset kan være mange ting, og hvilket kostume man vælger afhænger selvfølgelig af personlige præferencer og fantasier. Mens nogle par foretrækker at det udelukkende er kvinden der klæder sig ud, så er der andre par, hvor det både er manden og kvinden der hopper i en dragt.

Med frække kostumer kan man både tilføje lidt sjov og lege til soveværelset, samtidig med at man kan få afløb for ellers undertrykte behov og ønsker.

Stigende interesse for udklædningsfester

Selvom at ting såsom fastelavn og Halloween ikke er nye tiltag i den vestlige verden, så har disse traditioner primært været forbeholdt børnene. Men disse traditioner har på sin vis ændret sig idet flere og flere voksne er begyndt at holde den slags begivenheder eller at deltage i dem.

Det er i dag ikke ualmindeligt at en virksomhed holder en udklædningsfest eller at den slags fester ses på uddannelsesinstitutioner eller i voksne vennekredse. Det er en kendsgerning at mange mennesker synes det er er underholdende at gå på jagt efter den helt rette og unikke udklædning for derved at modtage forskellige reaktioner fra de resterende gæster til festen.

I dag kan man finde en bred vifte af udklædning til voksne og nye kostumebutikker dukker løbende op. Ønsker man et helt personligt og enestående kostume, så kan man også vælge at sy eller fremstille det selv. Dette giver endnu flere bonuspoint blandt de øvrige deltagere til kostumefesten.

Udklædning og musik

Indenfor musik og musikgenre har der altid været forskellige stilarter som tilhængerne af en specifik genre har indordnet sig efter. I forbindelse med punkmusik er der en helt særlig stil som tilskuerne følger og det samme gælder heavy metal musik eller trans.

Her er der ikke tale om reelle kostumer men snarere om en slags image eller stil, som de forskellige musikelskede elsker at dyrke. Men de seneste år er der vokset en ny tendens frem i den elektroniske musik verden, hvor man i høj grad kan sige at der er tale om kostumer.

På de store elektroniske festivaler rundt om i verden kan man møde mennesker i alle aldre som er dekoreret på den ene eller anden vis. Musikken fordrer meget dans og visuelle lysshows som går hånd i hånd med glitter, perler, farver og kostumer.

Ansigtsmaling er ikke ualmindeligt til en koncert med elektronisk musik, og dertil kommer de store mængder af glitter og simili-sten, som gulvet bærer præg af dagen derpå.

Indenfor dette felt handler det ikke om at finde traditionelle kostumer frem som Superman eller pirat, men derimod om at sammensætte kreative og unikke accessorries som tilsammen går op i en højere enhed.

Seneste indslag