Sjove drukspil for voksne

Lad os starte med det værste ved drukspil – eller det eneste dårlige. Næste dags hovedrengøring, hvor du kan gå på opdagelse efter .. ja alt hvad du har i din lejlighed. Du skal sikkert også tjekke op på halvfyldte glas og ikke mindst lidt plettede gulve. Så hav en plan klar for den del, for du vil ikke tænke helt klart når du vågner og de næste mange timer. Men til gengæld har det helt sikkert været den bedste fest nogensinde.

The list of Drukspil

Beerpong

Der er ingen lister over sjove drukspil, der ikke har Beerpong med. Det er det absolut mest populære – måske nogensinde. De fleste kender det sikkert, men her er hovedreglerne.

Der er to hold som spiller mod hinanden. I skal bare have et aflangt bord og så stille kopper op i en kegleformation i hver ende af bordet. Nu skal i bare skiftes til at skyde med en bordtennisbold og ramme modstanderens kop. Hvis du rammer skal modstanderen drikke det øl der er hældt op i koppen. Dette fortsætter indtil alle kopper på den ene side er tømt.

Træmand

Træmand spiller I med terninger. I sidder alle sammen rundt om et bord og det er godt op til fem til seks spillere. Så skal I skiftes til at slå en terning. Den spiller der først slår en treer skal udnævne en ”træmand”. Det er den som skal drikke hver gang, der bliver slået en treer. Den eneste måde at slippe for at være træmand er hvis træmanden selv slår en treer og dermed giver tjansen videre til en anden spiller.

Derudover skal I blive enige om andre sjove slag, der giver en slurk eller tre.

 • 1: Personen til højre skal drikke tre slurke
 • 2: Giv tre slurke til en anden spiller
 • 4: Personen til venstre drikker tre slurke
 • 5: Man skal selv drikke tre slurke
 • 6:. Alle drikker én slurk

”Jeg har aldrig”-spillet for unge i alle aldre

Du skal helst være mere end syv eller otte personer, for at det skal være underholdende. Derfra er det ret enkelt. Man går simpelthen på tur med at komme med et udsagn der starter med ”Jeg har aldrig… og så et eller andet”. Det kan være ”Jeg har aldrig pjækket fra skole”. Alle de spillere der så rent faktisk har pjækket fra skole skal tage en slurk. Det giver en fin indsigt i mere eller mindre bizarre vaner – og ikke mindst sjove spørgsmål. Du behøver sikkert ikke inspiration, men her er alligevel et par spørgsmål til ”Jeg har aldrig”:

 • Dyrket sex med en anden mand/Aldrig dyrket sex med en anden kvinde
 • Blevet fanget i at se porno på arbejde
 • Kørt over for rødt (den drikker alle på)
 • Pisset i en svømmehal (den er også ret sikker)
 • Set på I pad på toilettet
 • Været sammen med to andre
 • Husk én ting. Spørgsmålene der bliver stillet siger ofte mere om den der spørger, end dem som svarer(med en slurk).

Ølbowling

Ølbowling er meget som almindelig bowling. Det er en klassisk drukleg, der er bedst at lave under sommersolen i en have. I mangel af have kan en park og to til tre rammer dåseøl, samt fire stole gøre det.

I spiller to mod to. Derefter stilles der en bane op. Det er to stole i den ene ende og to stole i den anden. Derefter skal man stille en åben dåseøl mellem de to stole og skal man skiftes til at sparke en fodbold, der så skal vælte dåseøllen. Bliver den ramt skal en spiller fra det modsatte hold løbe over og hente fodbolden  -og først derefter må man rejse øllen op. Den der først mister hele øllen i græsset har tabt. Det kan dog godt anses som spild af øl.

Der er også en del drukspil med kort.

Pyramide  

Det er en af de mest populære lige nu. Du får et minut til at se på dine kort og du lægger dem med billedsiden ned således at ingen kan se hvad det er. Nu skal du – og dine medspillere – huske kortene og rækkefølgen de er lagt i. Så lægges der ti kort op i en pyramide – som kegler i bowling – med billedsiden ligeledes nedad. Så vender I et kort af gangen og så skal man sige om man har det kort. Hvis man har mpå man give en slurk. Men man må gerne lyve og så kan det blive kaldt – og så ryger drinken retur til løgneren. Det er derfor godt at have styr på sine kort. I den første række – med fire kort – er det to slurke der gives ud. Derefter eskalerer det dobbelt op.

Vandfald

Vandfald – der også går under mange andre navne afhængig af om du er fra København eller Jylland. I skal helst være mellem fire og otte personer. Hvis I er under så bliver det for intenst og er I for mange går der for lang tid.

Regler til vandfald

 • I bruger et sæt spillekort uden jokere. I stiller en øl eller en god rødvin midt på bordet. Så lægger I kortene rundt om flasken. Hver spiller skiftes til at trække et kort, hvor der er knyttet en opgave til. Hvis man bryder cirklen/glemmer reglen så skal man bunde sin øl/drink. Du kan også køre det med slurke.
 • Esset plejer at være snigmorder/sniper. På et tilfældigt tidspunkt skal man kigge på en anden spiller og danne en cirkel med pege- og tommelfinger. Så tæller sniperen til det bliver opdaget. Det giver antallet af slurke.
 • De små kort fra to til fem. Her er mange varianter, men de mest almindelige er at én farve så skal man selv tage en tår og ved én anden farve så giver man en slurk. Det er naturligvis det antal slurke der står på kortet.
 • Sekser er tommelfingerkorter. Det vil sige at den der trækker seks skal lægge tommelfingeren på kanten af bordet. Så skal de andre spillere gøre det samme. Den sidste spiller som gør det skal drikke seks slurke.
 • Syveren eller lucky number seven er kategori kortet. Her skal du først finde på en kategori. Dernæst skal I skiftes til at sige ting indenfor denne kategori. Den spiller som ikke kan komme i tanke om flere ting skal drikke tre slurke. Det kan for eksempel være drengenavne med førstebogstav B, Bilmærker, Lande i Europa, dyr i skoven, Ølmærker og meget meget mere. Det kan være godt at have kategorier klar.
 • Tissekortet er otteren. Hvis du trækker en otter må du gå på toilettet – når du har lyst. Men det er kun med det kort at du kan gå på toilet under legen.
 • Nieren er regelkortet. Her skal du opfinde en regel der gælder indtil en anden spiller trækker et nyt regelkort og laver en ny regel. Her er det kun fantasien der sætter grænsen.
 • Tieren er vandfalds kortet. Her skal alle drikke. I må først stoppe, når den spiller der sidder til for er stoppet med at drikke.
 • Knægten er en skål hvor alle mændene drikker.
 • Damen er en pige/kvindeskål, hvor alle kvinder drikker.
 • Kongen er i sagens natur det bedste kort. Den der får det skal placere kortet på panden. Så længe det sidder der er man den der kan lave nye regler – så længe de eksisterende regler IKKE bliver brudt.
 • Der er mange der spiller med den ekstra finte at I lægger de brugte kort på toppen af flasken og den der vælter bunken ned skal bunde sin øl/drink.

Der er også en masse andre drukspil. Der er snyd, dom kan spilles med kort og terninger. Der er Flipcup og Loopin’ Louise (der egentlig er et børnespil, der som alle spil kan opgraderes til voksen drukspil. Det kan købes brugt eller billigt. Så er der Buffalo, der ikke kræver andet end øl og glade mennesker.

I kan også lave jeres egne regler til klassiske spil som Meyer, rommy, dam og skak eller hvad I har ved hånden. Ja selv matador kan blive noget sjovere, når det bliver pimpet op med øl, rødvin og champagne på Rådhuspladsen.

Seneste indslag