Bedre søvn med tre simple råd

Søvn er utrolig vigtigt for en velfungerende hverdag. Hvis du har svært ved at finde ro om aftenen, kan det nemlig være svært at finde overskud til børn, arbejde og huslige pligter. Med disse tre simple råd vil du garanteret kunne forbedre din nattesøvn.

1. Mobilen hører ikke til i soveværelset

En af grundene til, at mange mennesker har svært ved at sove, er mobiltelefonen. Dels kan det være et spørgsmål om, at du kommer senere i seng, fordi det er vanskeligt at lægge mobilen væk. Men du kan også fysisk have sværere ved at falde i søvn, efter at du lægger mobilen væk, fordi mobilens lys har vækket din krop.

For at slippe af med mobilen, er det en god idé at købe et ur, så du stadig kommer op i tide. Tjek denne hjemmeside ud, hvis du er på udkig efter et nyt ur.

2. Hold dine sengetider

Hvis du vil sove bedre, er det en rigtig god idé at gå i seng og stå op på samme tidspunkt hver dag. På den måde kommer din krop ind i en naturlig rytme. Efter noget tid vil du sandsynligvis mærke, at du bliver træt, når din sengetid nærmer sig. På samme måde vil du nok også begynde at vågne af dig selv på det tidspunkt, hvor du skal op.

3. Skriv dine tanker ned

Det kan være svært at finde ro, hvis man ligger i sengen og tænker tusind tanker. Derfor kan det være en god idé at skrive dine tanker ned lige inden sengetid. Dette gør sandsynligvis, at du har lettere ved at lægge dine bekymringer fra dig.

Ved at nedskrive dine mørke tanker vil du mærke, at de ikke spøger på samme måde. Således vil du sikkert falde i søvn hurtigere, end hvis dine tanker ikke kan give dig ro. Et roligt sind er et godt udgangspunkt for en god nats søvn.

Seneste indslag