Ødelagt iPhone? Overvej dette før du får den repareret

De fleste har prøvet det: man har haft en god tur i byen med vennerne, man fik måske en drink eller tre for meget, og vågner op med tømmermænd. Man rækker du efter sin iPhone bare for at opdage, at skærmen er smadret. Avs, så bliver der altid lige lagt lidt moralske tømmermænd oven i de fysiske tømmermænd. Nu skal du have fikset din iPhone. Men hvor går du hen og får gjort det? Her er en række tip til dig, så du undgår at lave dyre fejl når du skal have repareret din iPhone. 

Vælg det rette værksted 

Når du skal have fikset din iPhone, hvad end det er et skærmskift eller et batteriskift, du har brug for, så er det vigtigt, at du gør dig nogle grundige overvejelser omkring valget af det værksted, der skal udføre reparationen. Og det er der flere årsager til. 

Lokation har betydning, men er ikke alt 

Første tanke når du skal bruge en iPhone reparation er nok at gå ned til mobilreparatøren nede på hjørnet, som du er gået forbi 100 gange før. Og det er helt klart også attraktivt. Mange mobilreparatører tilbyder enten skærmskift eller batteriskift på din iPhone til billige priser og inden for en times tid. Så kan du hente din telefon kort efter du har afleveret den, og det er klart en fordel. At leve uden en telefon er i efterhånden blevet svært. 

Men før du går ned til din lokale mobilreparatør med din iPhone, så kan det godt betale sig at lave noget research inden da. Fordi mange mobilreparatører er faktisk ikke autoriserede reparatører. Du tænker nok: “Hvilken forskel gør det for mig? Jeg skal bare have lavet min telefon billigst og hurtigst muligt.”. Måske du bær genoverveje den tanke igen. 

Derfor skal du vælge et autoriseret værksted 

Når du skal finde et værksted til at reparere din iPhone, så kan det godt betale sig at overveje et autoriseret værksted. Årsagerne til at vælge et autoriseret værksted er både simple og mange. Vi har her sammensat en liste af årsager til at vælge et autoriseret værksted, når du skal bruge en reparation af din iPhone. 

Kun originale reservedele 

Den første, og formentlig også største, årsag til at vælge et autoriseret værksted til din iPhone reparation er, at et autoriseret værksted KUN anvender originale reservedele direkte fra producenten. Så hvis din iPhone er i stykker, og du vælger et autoriseret Appe værksted, så er du 100% sikker på, at den skærm eller det batteri, der kommer i din iPhone, kommer direkte fra Apple selv. Dette betyder, at du er sikret den originale kvalitet som altid holder bedre end de uoriginale dele.  

Certificerede teknikere 

Et andet krav, som Apple stiller til autoriserede Apple værksteder, er, at ALLE teknikere, som udfører reparationerne, er certificerede og uddannede af Apple selv. Det er Apples måde at sikre en ordentlig reparation af deres iPhones, når de ikke selv udfører dem. Og med så mange iPhones, som der er i Danmark, er det ikke muligt for Apple at kunne reparere alle dem, som er i stykker. Derfor har de udvalgt en lille håndfuld værksteder, som kan leve op til deres krav, og gjort dem til autoriserede service ydere.  

Du bevarer garantien 

Når du vælger et autoriseret Apple værksted til reparationen af din iPhone, så er du sikret, at den oprindelige garanti på din iPhone, bliver bevaret. Årsagen til dette er simpel. Når Apple er sikre på, at de reservedele, som bliver anvendt til reparationen, er 100% originale, så kan de også stå inde for kvaliteten af dem. Ergo kan de tillade sig med god sikkerhed at bevare garantien på din iPhone. Hvis det ikke er originale reservedele, der bliver anvendt til reparationen af din iPhone, kan Apple ikke stå inde for kvaliteten af hverken reparationen, som ikke er udført af certificerede teknikere, eller de reservedele, der er anvendt. Du kan være sikker på, at samtlige uoriginale reservedele på markedet ikke lever op til Apples tårnhøje kvalitetskrav. 

Vælg den billige løsning 

Alt det, der står ovenfor, er jo meget fint, men oftest kommer en mobilreparation an på én ting: pris. Det skal være så billigt som muligt. Og her, på den korte bane, kan et autoriseret Apple værksted ikke være med på de ikke-autoriserede værksteder. Men, selvom prisen ikke lige ved kassen er ligeså lav hos et autoriseret Apple værksted, så tænk dig om. For at fylde din iPhone, som du bruger adskillige timer hver eneste måned, med uoriginale og ikke-kvalitetssikrede dele, er åbenlyst ikke en god beslutning. Så gør det ordentligt fra starten af og få din skærm eller dit batteri skiftet af et autoriseret Apple værksted, af certificerede teknikere med originale reservedele. Det kan spare dig for meget i længden. 

Seneste indslag