Guide: Dette kan du bruge en del af din opsparing på

Har du lidt ekstra penge på opsparingskontoen, som du egentlig gerne vil bruge på noget specielt? Er du i tvivl om, om det skal være til fornøjelse eller til noget fornuftigt? Måske er det penge, som du har sparet op i årevis eller som du måske har fået af den ene eller anden grund. Der er rigtigt mange fornuftige ting, som du kan gøre med pengene, hvilket du vil kunne finde nogle tips til her i artiklen. Dog, skal du tænke dig rigtigt godt om, hvis du tænker på eksempelvis investering. Læs med her.

Hold en stor fest

Denne mulighed, er måske ikke den som lige giver dig økonomisk værdi, men en anden slags værdi. Måske har du snart fødselsdag, og ønsker at gøre noget ekstra ud af dagen? Det kunne også være en bare-fordi-fest, som er noget mere prangende, end en lørdag aften i byen med vennerne. Skal festen holdes om sommeren, kunne det eventuelt blive en gavefest, med et stort festtelt.

Du kunne også lave en sjov temafest hvor gæsterne skal troppe op med mexicaner hatte eller lederhosen. Det er også okay at bruge penge på sig selv en gang imellem. Så hvis en fest har været på tale længe, så kunne dette være noget du kunne bruge lidt ekstra penge på.

Investeringer

Måske du allerede har overvejet at investere i aktier, men er helt grøn på området. Dette behøver du ikke lade dig skræmme af, for der findes heldigvis masser af relevant læring omkring emnet. Det er derfor en rigtig god idé at bruge tid på at lære, hvad aktier går ud på, samt lære mere om de virksomheder, som man ønsker at købe aktier i.

Der findes heldigvis en platform – eToro, som er nem at bruge i forhold til aktiehandel. Har du ikke allerede hørt om den velkendte app, så kan du med fordel tjekke linket ud, længere oppe i afsnittet. Her kan du nemlig læse anmeldelser af platformen, for at finde ud af om den har relevans for dig. Husk dog, at når man handler med aktier, er der altså en garanti for, at der bliver overskud. Det er derfor et sats også.

Ny bolig eller ny bil

Hvis du er træt af den nuværende boligsituation eller længe har drømt om at flytte til et nyt sted, så vil det selvfølgelig også være fornuftigt at bruge penge på eksempelvis et indskud eller lignende. Brug gerne godt med tid på at finde det rette sted, som du gerne vil kalde hjem. Der kan være en hel del forskel på, hvor meget indskud lyder på rent økonomisk, så dette skal du også have i med i dine overvejelser.

Skal du ud at købe ny bil, så skal du veje op med dig selv hvad dit behov er. Er det nødvendigt at købe en helt ny bil, eller kan du sagtens nøjes med en brugt? Der er fordele og ulemper ved begge, hvilket du også skal tænke over.

Seneste indslag