Få haven klar til sommer og fester

Selvom udsigten til sommer måske stadig er lidt lang, kan det sagtens betale sig at komme godt i gang med at blive klar. Sommeren er for mange en tid, hvor der sker mange ting. Fester, middage, hyggelige stunder i solen med venner eller ture til stranden. Der er god mulighed for at tilbringe tid udendørs, og det er derfor fedt at have et godt udendørs areal til formålet.  

Hvis du er heldig nok at eje en have, så er det helt oplagt at få den klar til sommerens mange sjove og hyggelige minder. Det er både de rolige, afslappende stunder i solen, samt havefesterne og middagsselskaberne på terrassen. Men det kræver selvfølgelig at have er indrettet til disse formål. 

Terrasse med plads til det hele 

Der er næsten ikke noget bedre end at spise lækkert mad under solen med en kold hvidvin og godt selskab. Derfor er der god grund til at prioritere terrassen i haven. Det er her, du kan indrette haven med havemøbler, og skabe hyggelige områder, hvor man kan slappe af, have det sjovt og tage gode, lange snakke. 

Du kan skabe en terrasse med plads til det hele. Hvis du har mulighed for det, så prøv at skabe “rum” på terrassen. Hav en del, hvor du har et udendørs spisebord med stole og en anden del med nogle liggestole eller loungemøbler. Det lægger op til forskellige hyggelige stunder med venner og familier. Du kan skabe opdelingen af terrassen med udendørs planter i potter eller ved at få lagt fliserne sådan, at de skaber forskellige “rum”. Du kan heldigvis få god og billig hjælp til lægning af fliser, så du ved, at det bliver gjort rigtigt, og at du får et flor resultat. 

Plads til sjov 

En have skal selvfølgelig også have grønne områder, og især en græsplæne er god at have, da den lægger op til masser af sjov. Det er netop her, at man kan lave sjove selskabslege med vennerne til sommerfesten, eller hvor børnene kan få lov til at brænde al deres energi af.  

Sørg for at have nogen åben plads med græs, hvor der er plads til at bevæge sig. Græsplænen kan sagtens gøre hyggelig ved at plante nogle buske og træer langs kanten og ved at skabe nogle kanter, der ikke er helt lige. Det giver et mere organisk og naturlig udtryk og gør haven både flot og hyggelig. Så er du klar til masser af gode stunder, når vejret bliver lunere. 

Seneste indslag