Sådan holder du en god tale til festen

Før i tiden var det meget populært at lave en sang, når man skulle til fest og fejre et familiemedlem eller en ven. Det bruges stadig, især i provinsen, men der er sket et skift, og i dag er det mere almindeligt at holde en tale for fødselaren. Læs med her og få gode tips til at holde tale, når nogen skal fejres. 

For nogle mennesker kan det være grænseoverskridende at holde tale, og hvis man har det dårligt med det, skal man ikke gøre det. Det kan dog være værd at huske på, at man er blandt venner og at gæsterne har forståelse for, at man kan være lidt nervøs. Det er helt i orden at læse op fra et medbragt manuskript, og det kan således være en god mulighed, hvis man føler sig lidt beklemt ved at skulle holde tale. 

Få folk til at grine 

En tale til en fødselar skal indeholde flere elementer, og et af dem skal gerne være noget sjovt, som gæsterne kan grine af. Hovedpersonen skal naturligvis også selv synes, det er sjovt. Her kan man vælge at fortælle om en episode, hvor noget gik galt men endte godt. Det kan for eksempel være, da fødselaren kom til at klikke på et link og var lige ved at få hacket sin computer lige før en vigtig eksamen men blev reddet på målstregen af en VPN fra PrivacySharks og alt endte godt. 

Fortæl om de gode kvaliteter 

En anden og helt central ingrediens i en god tale er at fremhæve hovedpersonens gode egenskaber. Fortæl hende om hendes personlige kvaliteter og ting, hun er god til. Dette er en dag, hvor hun er i fokus og fortjener at blive hyldet for den, hun er.  

Fortæl hvor glad du er for jeres venskab 

En ting man heller ikke må glemme, når der skal holdes tale til en, man holder af, er at fortælle, hvor glad man er for relationen. Det gælder uanset om det er et familiemedlem, en ven eller sågar en nabo eller kollega. Flet gerne et afsnit ind i talen, hvor du fortæller om nogle af de gode oplevelser, I har haft sammen, både gode og svære, og hvor I har støttet hinanden. 

Efter talen kan det være meget værd for hovedpersonen at få talen på skrift, så han eller hun efterfølgende og i ro og mag kan læse talen og glæde sig over indholdet, og ikke mindst det, at nogen havde lyst til at holde tale for en.  

Således er der flere ting, der kan betyde forskellen på en god og en dårlig tale, og det kan altså være værd at forberede sig, inden man vælger at holde en tale for nogen. 

Seneste indslag