Idéer til bryllupsfesten

Skal du giftes og det hele føles uoverskueligt, så er her et par ideer til brylupsfesten.

Allerførst så skal du som til alle fester have en plan klar. Er du mand er det som oftest nemmere, for din kone har planlagt denne dag – det meste af sit liv. Så der bør du være i gode hænder. Men der skal jo være plads til dig som mand. Ligesom der skal være plads til at manden tager ansvar og lader sin – kommende – kone tid til at puste lidt ud og få overblik.

Meget er dog ude af parrets hænder på selve dagen. Når der er sørget for mad,, drikke, tid, sted, ceremoni og hvem der er best man og toastmaster. Så er det om at læne sig lidt tilbage og lade familie og venner være dem der kommer med de gode ideer til brylluppet.

Med som gæst til bryllup

Hvis du er så heldig at blive inviteret til bryllupsfest, så skal du bare glæde dig for bryllupsfesten er nok den sjoveste fest af dem alle. Udover at mad og stemning som regel er helt i top, så er der altid en række indslag, der gør festen endnu sjovere.

Den kiksede tale til bryllup

Normalt er det toastmasterens der holder den samlede tale og best man lod at holde den sjove tale om gommen. Brudens far om bruden og så er der ikke så mange “roller” tilbage. Men det skal ikke være en hindring for dig. Hvis der er noget der er sjovt, så er det hvis der kommer sjove skæve historier serveret på en subtil og sød måde. Så har du talegaverne i orden og noget på hjerte, så er talen et oplagt valg.

Den sjove sang til bryllup

Der er mange der ikke kan lide at være i centrum og især ikke til et bryllup. Så er sangen et mere oplagt valg. Det kan være om brudeparret eller selve det at blive gift. Her kan du komme ind på de løfter man afgiver til hinanden, om livet foran med børn og udfordringer, om at parholdet er noget der skal vedligeholdes. De generelle ting eller forfriskende hvis det er en helt ærlig beretning – om at ægteskabet til tider er et helvede – i et par år eller ti. Men at der er lys for enden af tunnellen, hvis man vil arbejde for det.

De faste traditioner

Medmindre du er toastmaster behøver du ikke at holde styr på hverken talerække, indslag eller traditioner. Det skal toastmasteren have. men der er ting der er gode at vide. Som hvornår man kysser bruden til et brylllup, eller hvorfor alle slår med deres skeer på glasset til bryllup. Det er også godt at vide hvad etikette er ved taler og hvordan du kan udbringe en skål. Der er forskellige traditioner lokalt til bryllupper. Lige som et jødisk bryllup er anderledes end et arabisk. Her er tradition som oftest markant vigtigere at have styr på. Men det er godt at have styr på hvad der skal ske.

Seneste indslag