Find rimord til dine festsange

Festsange og selskabssange er populære ved danske private fester i form konfirmationer, bryllupper og runde fødselsdage. De lavet ganske simpelt ved at man vælger en populær melodi som de fleste kender og skriver en ny tekst der gerne skal have en masse ord der rimer på hinanden, for så lyder det bare bedre og er nemmere at synge.

Udfordringen kan være at når du sidder at skriver sangen, så rammer du måske en mur hvor du ikke kan finde på et godt rimord. Den barriere vil jeg give dig nogle tips og tricks til at komme over her.

Rim på hvad som helst

Når du skal kunne rime på hvad som helst i din festsang, så er det en god idé at have nogle kneb til at gøre det, og dem får du her:

 1. Endelsen – start med at se på ordet du skal rime på’s sidste stavelse. Som regel er det et ord med den samme stavelse til sidst du skal lede efter.
 2. Udtalen – kan du ikke finde et godt rimord, så prøv om du kan ændre udtalen så vil du hurtigt opdage at du kan finde andre rimord. Find evt. inspiration til en anden udtale i accenter og dialekter.
 3. Forkortelse – brug i nogle tilfælde at udtale en forkortelse af et ord i stedet for ordet selv. Det vil ofte give helt andre rimordsmuligheder.
 4. Rimordbog – Brug evt. også en rimordborg, hvor du hurtigt kan finde samtlige rimord til et ord og dermed rim på hvad som helst.

Nu er du klar til selv at finde på rim til din selskabssang eller bare finde ordene i en rimordbog.

Find en god melodi til din festsang

En god og nem melodi gør det også ofte nemmere at skrive sangen med rim og synge den for de mange gæster der ser den for første gang.

Der er mange muligheder for at finde en god melodi, men et godt sted at lede er landt populære børnesange som hjulene på bussen og bjørnen sover der er kendt af alle.

Populære melodier til festsange

Men du kan også vælge en af disse 10 populære melodier til brug i festsange:

 1. Hammer hammer fedt
 2. Jeg er havren
 3. I en kælder sort som kul
 4. Jeg en gård mig bygge vil
 5. Se min kjole
 6. Livstræet
 7. Jeg har min hest, jeg har min lasso
 8. I skoven skulle være gilde
 9. Der bor en bager
 10. Pjerrot sa’ til månen

Held og lykke med skrivning af din festsang, jeg håber den bliver en succes og du får masser af ros for dit indslag til den fest du skal deltage i. Husk bliver sangen for sværd, kan du også altid arrangere en sjov selskabsleg i stedet for.

Seneste indslag